Произшествието е настъпило на ляв завой при ограничена видимост. Четирима са загинали, шестима са ранените
Недостатъци в инфраструктурата на мястото на катастрофата на пътя Русе - Велико Търново, показа първоначалният оглед на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, съобщиха от агенцията.

Часове след възникването на тежката катастрофа на път I-5 в участъка Русе – Велико Търново, експерти на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ започнаха инспекция на мястото на инцидента.

катастрофа Русе Велико Търново
NOVA

Към момента има информация за четирима загинали и шест ранени пътници, според съобщението на агенцията. Пострадалите са транспортирани в болнично заведение. Произшествието е настъпило на ляв завой при ограничена видимост, като водачът на автобуса, движещ се посока Русе, е напуснал пътното платно, вдясно по посока на движението, и след удар в спрял извън пътното платно автомобил, e последвал и удар в дърво.  

Румънски лекари пристигат с хеликоптер у нас заради пострадалите в катастрофата между Велико Търново и Русе

Първоначалният оглед показа, че има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство. В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса.

Всички констатации ще бъдат обединени в доклад, който ще бъде изпратен в най-кратки срокове до компетентните институции, заедно с всички предходни констатирани проблеми и препоръки за път I-5 в участъка Русе-Велико Търново.

Инспекцията продължава.
БТА