Причината е нейна заповед, с която пада забраната за строителство в защитена местност
Директорката на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова е освободена от длъжност. Причината е издадена от нея заповед, с която се премахва абсолютната забрана за строителство на защитена зона. Новината беше съобщена от служебния министър на околната среда и водите Асен Личев на пресконференция.

"Заварих 11 директори на РИОСВ, паркове и басейнови дирекции, които са назначени и не са проведени конкурси. Аз все още не съм ги сменил, защото уважавам професионализма. Ако се докажат, няма да бъдат махани, ако се провинят – тогава ги уволнявам веднага", посочи министърът.

По думите му на 9 април, накрая на мандата на предишното правителство, министър Димитров подписва заповед, с която се изменя стара такава, където на дюните в местността „Каваците“ с два къмпинга „Смокиня“ и „Веселие“, той изненадващо отменя императивната забрана за строителство. На практика въвежда изключения, които знаят как може да се използват - дава възможност всеки да влиза с тежка техника и да прави каквото си иска, поясни Асен Личев.

Министър Личев: Тунел под Петрохан ще има


"Мотивировката на директорката на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова била, че там са се насложили незаконни ползвания, които трябва да се узаконят. Тази заповед вече е отменена от днешна дата", допълни Личев.