/ Президентство на Р България
Тунел под Петрохан ще има, но съществуват трудности, които ще бъдат преодолени. Това заяви министърът на околната среда и водите Асен Личев при посещението си в Берковско.

Министърът показа къде ще излиза тунелът над село Бързия, а след това показа части от трасето, по които трябва да бъде направена връзката със скоростния път Ботевград-Видин.

Въпросните терени през 2016 година са обявени за имоти с трайно предназначение "ливади". Това е станало със заповед на тогавашния министър на околната среда и водите Ивелина Василева и нито един от тогавашните депутати от северозападна България не е обжалвал тази заповед.

Личев уточни, че МОСВ и АПИ ще намерят варианти тези местности, обявени за ливади, да бъдат заобиколени или да се намери друг начин за реализация на проекта.

Заповедта на министър Василева от 2016 годна за въпросните местности не може да се отмени, но ще се намери решение на проблема и тунел под Петрохан ще има. Той ще има връзка със скоростния път Ботевград-Видин, добави министърът.


 
БТА