/ БГНЕС, архив
Проектът за изграждане на тунел под прохода "Петрохан" става необратим, съобщи в Монтана зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той участва в дискусионния форум "Европа в нашия дом" заедно с кметове от всички партии, бизнесмени, представители на неправителствени организации.
 
Северозападът иска тунел под Петрохан

Той обясни какво предстои да бъде направено през 2019-а и следващия програмен период. Една от най-важните задачи е изграждането на тунел под "Петрохан". Правителството е стартирало процедура за предварителни проучвания, с която се слага началото на цялостното изграждане. То може да стане за срок от 8 години.
 
Сред важните проекти за област Монтана Николай Нанков постави и основния ремонт на пътя от Берковица до Костинброд, който ще бъде завършен след три месеца. 3 млн. лв. са предвидени за ремонт на пътя Монтана - Лом, 15 млн. лв. - за пътя Дъбова махала - Монтана.
 
50 000 души настояват за прокопаване на тунел под прохода Петрохан

Зам.-министър Николай Нанков обяви за грешка изграждането на Дунав мост 2 без скоростен път до Дунав. Натовареният трафик е донесъл повече проблеми, отколкото решения. Затова като необратим проект правителството приема и модернизацията на пътя от Видин към Ботевград. Средствата за пътищата ще бъдат осигурени от европейските програми "Региони в растеж" и трансграничната програма "Румъния - България".