Правосъдният министър Цецка Цачева
Правосъдният министър Цецка Цачева / БГНЕС, архив
Нямам информация за опасност от спиране на Търговския регистър. Това каза правосъдният министър Цецка Цачева по време на регулярното изслушване в правната комисия на парламента, цитирана от БТА.

Агенцията по вписванията купува допълнителна памет за съхранение на данни

Министърът обясни, че обявената наскоро обществена поръчка от Агенцията по вписванията за допълнително място за съхраняване на данни е за нуждите на разследването, което проверява причините за срива в регистъра през август. В това място ще бъдат запазени данните непосредствено преди спирането на работа на регистъра и стъпките взети след това.  По думите на Цачева все още не е завършила проверката от прокуратурата и ДАНС по случая.

Поддържаните от Агенцията по вписванията регистри работят в пълна функционалност

Правосъдният министър коментира още, че Агенцията по вписванията е обезпечена финансово и технически с необходимите средства, за да може да изпълнява задълженията си за безпроблемно функциониране на Търговския регистър.

Относно проблема с кадровата обезпеченост на ИТ специалистите в Агенцията по вписванията - констатира се, че в предходните години е бройката им е стигнала до 17, а в момента те са четирима, каза Цачева.
БТА, Фокус