Единият от нападателите, опитали да изнасилят 8-годишно момиченце в Сотиря, е блудствал с детето и преди един месец. Тя не смеела да се оплаче, защото той заплашвал, че ще й пререже гръкляна. Това каза майката на момичето - Цвета Атанасова пред NOVA. Именно тя успяла да предотврати изнасилването на дъщеря й в петък, след като случайно видяла как двама мъже я нападат в близост до дома й. По-възрастният мъж бил съсед на семейството на жертвата, в което има общо пет деца.

Ново посегателство върху 8-годишно момиченце в Сотиря


Пострадалото момиченце е откарано в болница адекватно и без сериозни наранявания. Било с прехапана буза от това, че насилникът я е стискал за устата да не вика.

Родителите на жертвата са категорични, че ще съдят насилниците.

Междувременно от МВР съобщиха, че при проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен и задържан за срок от 24 часа заподозреният за извършител, на 15 години, от същото село. По случая е задържан и 68-годишен, живял временно без регистрация на адреса на майката, спрямо когото предстои изясняване съпричастен ли е към блудство с малолетната преди време, каквато предварителна информация е съобщена.

Бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин се състоя в Сливен

Към 20.47 часа снощи 29–годишна жителка на с. Сотиря, община Сливен, съобщила в полицията за посегателство, свързано с блудствени действия спрямо малолетната й дъщеря, на 8 години. След сигнала в РУ-Сливен незабавно са предприети действия за установяване на фактите и обстоятелствата според получената информация и издирване на извършителя. Пострадалата е прегледана от съдебен лекар, не са установени данни за насилствени действия и е предадена на грижите на близките й, посочват от вътрешното министерство.

По случая е образувано досъдебно производство. Материалите докладвани на ОП – Сливен. Работата продължава за изясняване на всички обстоятелства и документиране на случая.
nova.bg, МВР