Един от Килърите си поиска конфискуваните пушки, щял да ги продава
Един от Килърите си поиска конфискуваните пушки, щял да ги продава / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Бившият полицай Петър Атмаджов от Велико Търново, който бе осъден като част от бандата "Килърите", е предявил претенции към конфискуваното му оръжие.

Преди дни той депозирал молба в Административния съд в старата столица, с която настоява да му бъдат върнати иззетите шест ловни пушки. Мотивирал се, че няма никакви доходи и искал да ги продаде, за да получи финансови постъпления.

Съдът е образувал производство по жалбата и предстои да се произнесе за съдбата на оръжието. Делото е насрочено за 6 октомври, каза за Дарик председателят на Административния съд във Велико Търново Георги Чемширов.

Преди пет години на Атмаджов бяха повдигнати три обвинения. Магистратите го признаха за виновен, че по поръчение на бандата „Килърите" е счупил коляното на либиеца Али Салем в село Рибен и, че притежавал незаконно оръжие и патрони. Той бе осъден на 4 години затвор.

В момента изтърпява последните дни от наказанието си в трудово-поправителното общежитие в старата столица. До месец Атмаджов трябва да излезе на свобода.