/ БДЖ
Няма пострадали пътници и персонал от влака, прави се организация за превозване на пътуващите
Джип мина на червено през жп прелез и се заби в първия вагон на бързия влак Варна-София между гарите Левски и Пордим, съобщиха от БДЖ. Заради сблъсъка тренът дерайлира. Пострадали няма.

Товарен влак дерайлира край гара Нова Загора (СНИМКИ/ВИДЕО)

Бързият влак № 2602 от морския град към столицата престоява на спирка Каменец от 12:05 часа след опит за неправомерно преминаване на лек автомобил на жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация, уточниха от пресцентъра на БДЖ.

По време на преминаване на влака през прелеза в участъка между гарите Левски и Пордим, водач на джип прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията.

БДЖ

Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига. Няма пострадали пътници и персонал от влака. В момента на място се извършват огледи и следствени действия. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция.

Влак прегази възрастен мъж на жп спирка във Великотърновско

Във влака са пътували 105 човека.
Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове.

БДЖ призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.