Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов / БГНЕС
Регионалният министър направи оглед на мястото на инцидента в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“
Недопустимо е да преминава движение при неосигурена безопасност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов, който направи оглед на мястото на инцидента в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ заедно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Това  съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Попниколов обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност.

Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки, каза още той и поднесе съболезнования си на семейството на загиналата жена.

Инж. Дончо Атанасов посочи, че тунелът не е ремонтиран, откакто е пуснат в експлоатация през 1985 г., а в момента се ремонтира в другата, дясна тръба, която е била в много по-лошо състояние.

Предстои да се назначи специална комисия със заповед на Дончо Атанасов, която да проучи какво е състоянието на авариралото съоръжени и какви мерки трябва да бъдат предприети за пълното му обезопасяване, за да се скъси максимално срокът, в който движението по трасето ще бъде спряно.