Два взрива избухнаха в София
Два взрива избухнаха в София / снимкa: БГНЕС
Два взрива избухнаха късно снощи в София, няма загинали, но няколко души, сред които и бременна жена, са ранени. Едното взривно устройство е избухнало на ул. "Урвич" до блок 129, където се намира заведението "Казабланка", а другото на ъгъла на ул. "Здраве" и ул. "Милосърдие", където е заведението "Пантерите".

Двата бара бяха взривени в рамките на няколко минути през изминалата нощ. Около 23:20 часа силен взрив е ранил двама души в стриптийз бар „Пантера”, който се намира близо до бул. „България” до кръстовището с бул. „Витоша”. Двамата пострадали са откарани във Военномедицинска академия. Единият от тях е 36-годишният Борислав Николов, за който се смята, че е управител на заведението. Той е тежко пострадал и е с откъснати стъпала на краката, съобщават за Дарик от МВР.

Десет минути по-късно взрив разтърси и второ заведение – стриптийз бар „Казабланка”, който се намира на столичната улица „Урвич”. При този взрив са ранени двама души. Това са Юмер Емиров и Емил Красимиров, който е на 53 години. От хвърчащите стъкла са ранени и две жени, като една от тях е бременна. Всички ранени са настанени във Военномедицинска академия без опасност за живота.

Минути след взривовете на мястото на инцидента пристигнаха екипи на полицията и линейки, които отцепиха района. По-късно на мястото на взривовете пристигнаха и главният комисар на МВР Павлин Димитров и директорът на Столичната полиция Николай Янев.

В 8:30 часа започват повторните огледи на взривените заведения.