ДСБ искали многократно оставката на Флоров в последните четири години
ДСБ искали многократно оставката на Флоров в последните четири години / снимка: DarikNews.bg, Габрово

ДСБ е искала оставката на шефа на ГДБОП Станимир Флоров през 4-5 месеца в последните четири години, тъй като зад всеки гаф на МВР е стояла неговата сянка. Това заяви в Габрово лидерът на партията Иван Костов.

„Случващото се е много закъсняло. Дано прокуратурата не изпълнява предизборна поръчка, например на някакъв опонент на ГЕРБ, но това ще се види - или ще се намерят истинските мотиви, или ще се повдигне сериозно обвинение и то ще издържи в съда, или всичко ще е „ден до пладне”, за да се смачка физиономията на Цветан Цветанов.

Вчера прокуратурата образува досъдебно производство за даване на подкуп срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. В сряда обвинението получи по имейла сканирани копия от материали от оперативно дело, водено срещу Флоров и съдържащо класифицирани документи с гриф „Строго секретно”. След анализ и събиране на допълнителни доказателства, прокуратурата е преценила, че та са достатъчно достоверни за започването на разследване срещу шефа на ГДБОП.

Министърът на вътрешните работи Петя Първанова подписа заповед за временното му отстраняване от длъжност. Изпълняващ директор на ГДБОП ще бъде Валентин Трифонов, досега той беше зам.-директор на главната дирекция.

Още новини от Габрово