ДПС Пловдив осъди посегателството над Джумая джамия
ДПС Пловдив осъди посегателството над Джумая джамия / снимка: DarikNews.bg, Пловдив, Виктор Кадири

Общинският съвет на ДПС в Пловдив осъжда остро посегателството над Джумая джамия по време на протестите в Пловдив миналия петък. Това става ясно от декларация на партията, разпространена до медиите.

„Няма нищо по-страшно от това в едно общество да се обругават символите на духовността, защото след оскверняването идва нихилизмът, който е безкрайно заразен, стихиен и с неясни последици", се казва още в документа.

"Нима използването на малолетни и непълнолетни деца, на криминално проявени лица, използването на насилие в защита на една благородна кауза по време на ,,мирния процес" в Пловдив не показва истинските намерения на организаторите - насилие, етническа и религиозна нетърпимост, удовлетворяване на собствените интереси, без значение за последиците за цялото общество", питат още хората на Доган от Пловдив.

Според тях, основната парадигма, стояща пред българското общество за подобряване на социално-икономическият климат и повишаване на жизнения стандарт на българските граждани, няма да бъде решено с противопоставяне и меркантилизъм.

„ДПС вярва в здравия разум на българския народ и в неговите толерантни корени и благодари на духовниците от други религии, както и на всички български граждани, които осъдиха остро и искрено тези недопустими в демократичното ни общество прояви", се казва още в обръщението.

Други новини от Пловдив