/ БГНЕС
За пореден път от ДПС поискаха оставката на шефа на парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев с аргумента, че комисията не работи, а изборът му за председател е неправилен.

От своя страна Велчев контрира, че тази оценка се дава от хора, които три години не са присъствали и участвали в работата на комисията.

Повод за спора между ДПС и управляващите стана заради проекта за решение за попълване на състава на комисията, като в нея влезе новата депутатка от ГЕРБ Лиляна Друмева.

"Тази комисия не е работеща, тази комисия не се състояла. Кърпенете с нов член в тази комисия е "преливане от пусто в празно". Именно в тази комисия има нужда от диалог, иницииран от председателя на тази комисия. Но изборът на председател е напълно неправилен, защото той е толкова далеч от правата на човека, колкото Дариткова е далеч от футбола. Председателят на тази комисия си позволи обидни квалификации за граждани, преживели Възродителния процес. Всяка смяна, извън смяната на председателя, е несъстоятелна", скочи Джейхан Ибрямов.

"Тук се дава оценка за комисията от хора, които три години не са участавли в тази комисия. Тези хора 3 години водят дела срещу мен. Минаваме някакви граници, не може да обсъждаме неща, които са работа на другата власт", каза в отговор Красимир Велчев.

Той подчерта, че народен представител не може да бъде съден за думите, които изрича от парламентарната трибуна, а ако се внесе такава практика, това е в разрез с Конституцията и демокрацията.