Кирил Домусчиев награди "Кока-Кола" със специален приз на "Мистър и Мисис Икономика"
"Американските инвестиции са успешни в България, затова съм щастлив, че връчвам този приз на "Кока-Кола", заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, който награди "Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани България" със специален приз на "Мистър и Мисис Икономика". Наградата получи изпълнителният директор на компанията Юрг Буркхалтер, предава NOVA.

"Кока-Кола" е един пример за това, че американските инвестиции в България, са не само дългосрочни, но те са и много устойчиви и много е важно за нашата държава да успее да поддържа такъв тип инвеститори", заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Наградите са организирани от списание "Икономика" в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В юбилейната тридесета година на наградите "Мистър и мисиси икономика", призовете са по-специални.

Посветени са на хората, с принос в развитието на българската икономика през последните десетилетия и прехода към пазарна икономика. „За нас беше важно да го организираме и да го направим, защото индустриалците, хората в компаниите, мениджърите - това са онези, които също са на първа линия, за да запазят българската икономика", заяви Боян Томов, главен редактор на списание „Икономика”

„30 години на този престижен конкурс не са никак малко. И се радвам, че КРИБ и нашият управителен съвет, в последните шест години, взима активно участие и подкрепяме това престижно събитие”, заяви Кирил Домусчиев.

Пътят на отличените днес предприемачи и мениджъри, върви паралелно с този на промените в страната ни. А днес бизнесът е изправен пред безпрецедентна надпревара с невидимия враг. 

"Днес хората, които бяха наградени са лидери по отношение на своя принос в икономическото развитие на страната. Повечето от тях са получили наградата многократно, но това като един период от 30 години, това е за тях е голяма награда, защото отразява тяхното участие в икономическото развитие на държавата", заяви министърът на финансите Кирил Ананиев.

"Трябва да работим заедно, защото в тази безпрецедентна криза за мен е много важно да имаме здрава икономическа инфраструктура, която да прелее към здрава социална и здравна инфраструктура", посочи Лъчезар Борисов, министър на икономиката. 
 

Главният изпълнителен директор на „Теленор България“ Джейсън Кинг също получи специална награда, призът му беше връчен от  Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и Търговия в British American Tobacco.

Отличен беше и изпълнителният директор на „Биовет“ АД - Ангел Желязков, както и изпълнителният директор на "Майкрософт България" - Калин Димчев, призът му връчи транспортният министър Росен Желязков. 

В категорията "Мистър Икономика" отличие получи проф. д-р Иван Тодоров от „Сиела Норма“ АД. Призът му беше връчен от вицепремиера и социален министър Деница Сачева. В същата категория беше отличен и изпълнителният директор на „Софарма“ Огнян Донев, наградата му връчи икономическият министър Лъчезар Борисов.

Николай Вълканов от "Минстрой Холдинг" АД също беше отличен в категорията "Мистър Икономика", а наградата връчи енергийният министър Теменужка Петкова.

Основателят и управител на „Геотехмин“ ООД - Цоло Вутов също беше отличен в категорията като наградата му връчи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

NOVA

Виолина Маринова, която работи в Банка ДСК, вече 50 години, а сега е член на надзорния съвет на банката получи приза "Мисис Икономика" от финансовия министър Кирил Ананиев. 
nova.bg