Дядото на намерения Александър с първи думи пред NOVA след щастливата развръзка. Мъжът сподели, че се чувства превъзходно и вече е разговарял с бащата на детето.

Чувствам се превъзходно, иначе бих умрял. Казаха ми, че е намерен в безпомощно състояние. Сутринта говорих и с баща му - детето е добре”, каза той.

Не е изключено някой да го е задържал умишлено. Тези девет дни са много трудни за едно дете, ако не му е помагано”, добави мъжът. 

Вчера добрата новина измести лошите вести - 12-годишният Александър беше намерен след повече от седмица издирване. Детето изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо. В мащабната акция по издирването му се включиха служители на МВР, планински спасители и над 9000 доброволци.

Детето бе открито от двама доброволци - Милко Михалков и Веселин Георгиев, от местен клуб по делта- и парапланеризъм. Двамата заявиха, че участват в издирването още от първия ден и отказаха обявената от бащата парична награда за намирането на Сашко.

Детето е преминало през множество изследвания в „Пирогов”, където е настанено. Прегледано е от най-добрите специалисти по детско здраве, работещи в лечебното заведение. Ще остане в Реанимация. Кръвните му изследвания показват, че е намирало начин да приема вода и храна. 

Психолози ще работят с момчето, което все още не е говорило. От „Пирогов” съобщиха: „Нощта премина спокойно за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болницата. Детето е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота”.
nova.bg