парламент депутати Има такъв народ
парламент депутати Има такъв народ / Георги Димитров
Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента в понеделник, 13 декември. То ще се проведе от 13.00 часа, а депутатите ще гласуват новата изпълнителна власт на страната.

Кои са хората в проектокабинета „Петков“ (СНИМКИ)

В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател на Република България, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет.

Разпореждането на председателя на парламента е на основание на чл. 78, т. 2 от Конституцията на Република България и чл. 40, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Христо Иванов прогнозира трудно управление с преходен характер

От президентството обявиха, че държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на извънредното заседание на Народното събрание, чийто дневен ред предвижда избиране на министър-председател, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на правителство.

От 14.00 часа, държавният глава ще приеме на „Дондуков“ 2 представителите на служебното правителство, назначено с негов указ на 16 септември 2021 г.