/ БГНЕС
Двама министри ще бъдат изслушани в парламента по повод бягството от Софийския затвор. Министърът на правосъдието Цецка Цачева и министърът на вътрешните работи Валентин Радев дойдоха в Народното събрание, за да дадат на депутатите актуална информация за издирването на двамата рецидивисти, както и за причините, довели до бягство от един от най-пазените затвори в страната. Искането за изслушване на министрите направиха от БСП, но то събра подкрепата на над 160 народните представители.
 
3 април: Двама затворници избягаха от Софийския затвор след въоръжено нападение (СНИМКИ)

Вчера двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор, след като на заплашиха надзиратели с оръжие. Пострадали няма, а след инцидента започна търсенето на бегълците, като МВР ги обяви за издирване. Радослав Колев е рецидивист, осъден на 26 години затвор за убийство. Владимир Стефанов е рецидивист, осъден на 30 години лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР. 

Затворниците от Софийския затвор произвели изстрели при бягството си

Още вчера полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие. Днес главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов каза, че има получени сигнали в полицията за избягалите затворници и е сформиран щаб, който ги обработва. По думите му част от тях са нереални, а линията остава отворена, издирването продължава.

Столичната дирекция на вътрешните работи призова хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Маринов за издирването на избягалите затворници: МВР работи във всички посоки, целият ресурс е впрегнат

От дирекцията предупреждават хората да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. 


Какво разказва свидетел на бягството от Софийския затвор? (ВИДЕО)

Маринов предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници.