/ ThinkStock/Getty Images
Депутати и служители в Народното събрание (НС) ще даряват безвъзмездно кръв, за да насърчат повече хора да се включват в подобни инициативи.

Кръводарителската акция се организира от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, съвместно с Комисията по здравеопазването, Националният център по трансфузионна хематология и Българският червен кръст. Тя ще се проведе днес от 9.30 до 13.30 часа в зала „Запад“ на НС.

Поредна акция на безвъзмездно кръводаряване в "Северен"

Тази благотворителна инициатива в подкрепа и насърчаване на кръводаряването има за задача да насочи вниманието на обществото към проблемите, свързани с осигуряването на кръв и кръвни съставки, необходими за нуждите на здравеопазването. С оглед увеличаващият се недостиг на доброволни и безвъзмездни кръводарители е необходимо да се увеличава информираността за смисъла от даряването на кръв, което спасява живот.

В подкрепа на тази благородна кауза се очаква да се включат много народни представители и служители от 44-то Народно събрание като по този начин ще бъде даден пример за насърчаване, стимулиране и поощряване на безвъзмездното и доброволно кръводаряване.
БГНЕС