Депутати от транспортната комисия не били уведомени за сигнали за корупция
Депутати от транспортната комисия не били уведомени за сигнали за корупция / БГНЕС
Депутатите от транспортната комисия не били уведомени за сигнали за корупция
32890
Депутатите от транспортната комисия не били уведомени за сигнали за корупция
  • Депутатите от транспортната комисия не били уведомени за сигнали за корупция

Служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" са подали сигнал в парламентарната комисия по транспорт за съществуваща корупционна схема с изпитите за шофьорска книжка в агенцията. Депутатите от транспортната комисия обаче не са уведомени за случая, алармира бившият транспортен министър и депутат от БСП Петър Мутафчиев. По време на днешното заседание на комисията той попита председателят й Иван Вълков от ГЕРБ защо сигналът за корупция в автомобилната администрация не е предоставен на депутатите:

„Имам информация за сигнали, подавани няколко пъти до комисията по транспорт, не до председателя на комисията. Защо тези сигнали не са предоставени на отделните парламентарни групи, за да знаем, че има проблеми, които са поставени пред нашата комисия и вече два или три месеца на тях не се дава включително отговор? Има ли сигнал от юли, подаден до комисията за изцяло разработена схема за корупция в "Автомобилна администрация" по време на изпитите? И дадени ли са отговори какви действия са предприети от комисията, защото това не е гледано от комисията? Има ли такъв сигнал и защо, г-н председателю, комисията не е информирана за това? И има ли други такива сигнали, които са постъпвали, защото имаме информация за още три сигнала, които са подавани при вас и те се спират от председателя на комисията, което за мен е не само неприемливо, но мога да считам като съпричастност към незаконни практики, които се опитвате да прикривате".

Председателят на транспортна комисия Иван Вълков обясни, че за този сигнал са уведомени както транспортният министър, така и ДАНС, и прокуратурата. Вълков увери, че информацията ще бъде предоставена и на депутатите в парламентарната комисия.