Депутати от „Атака”: Искахме да ви погледаме сеира
Депутати от „Атака”: Искахме да ви погледаме сеира / снимка: БГНЕС

Депутатите от "Атака" Деница Гаджева и Миглена Александрова потвърдиха версията на Волен Сидеров за скандала на летище Варна. В сутрешния блок на БНТ народните представителки заявиха, че обвиненията срещу "Атака" за скалъпен сценарий, който цели да злепостави партията. Според тях случаят е дирижиран от ГЕРБ.

"Никой никого не е бил", категорична бе Миглена Александрова. По думите й за инцидента на летище Варна са разпитани 22-ма свидетели, а в парламента са внесени показания на 12 души, от тях само трима от очевидците твърдят, че е имало удар.

Деница Гаджева показа снимка на пострадалия полицай, за която обясни, че е направена около половин час след удара и на нея не се виждат кръвонасядания. За медицинското свидетелство, извадено от Колев, Александрова каза, че то е издадено в болница, където шеф е бивш депутат от ГЕРБ.

Запитани защо толкова време са изчакали с доказателствата, които имат, Гаджева заяви: "Защото просто искахме да ви погледаме сеира".

„Двама души твърдят, че има удар и те са съседи на полицая Костадин Колев. Ние написахме книга за случая във Варна", добави Деница Гаджева.

Според нея Сидеров никога не тръгва с обидни думи към някого: "Свидетел разказа, че Сидеров е говорил с френския дипломат на Вие", допълни още тя. "Когато спрете да ни обиждате, тогава ще престанем да ви наричаме пеперуди.

Депутатките потвърдиха, че "Атака" иска извинение от френското посолство, след като дипломатката си е позволила да обижда български символи и е казала, че българите не заслужават да бъдат в ЕС.