/ БТА
Депутатът Христо Гаджев от ГЕРБ с апел към отбраната. "Министрите да започнат да си вършат работата", каза той.

“Проектът по бронираните машини “Страйкър” може да бъде завършен до 15-ти декември. През началото на ноември 2022г. приехме предложението за вторите F-16, до края на месеца вече всичко беше завършено, така че ако това правителство е поне толкова ефективно колкото служебното всичко може да се свърши навреме”, това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ - СДС.

Борисов: В България много хора обичат да се правят на това, което не са

“Ние не можем да действаме в такъв график, който само и само да позволи посещението на министър Тагарев в САЩ след две седмици да се снима с подписването”, каза още Христо Гаджев. Той подчерта, че решението за изпращането към Украйна на бойните машини от МВР е от юли месец, сега през октомври няма нищо, дори няма споразумение между двете държави кога ще се пратят, три месеца минаха. “Всички останали решения правим, защото МС не прави нищо, а основните неща за тази не коалиция бе помощта за Украйна. Защо МС се бави? Министрите да започнат да си вършат работата.

Припомняме, че Тагарев призова НС да одобри купуването на бронетранспортьорите „Страйкър“ преди местния вот, защото иначе има рискове сроковете да бъдат изпуснати. Решението вече мина успешно в парламентарната комисия по отбрана. 
БГНЕС