В България много хора обичат да се правят на това, което не са. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народно събрание.

"Аз няма да вляза в този тон и да говоря по правни теми, за което хората учат с години, за да правят изказвания. Най-важното в промяната на тази Конституция е съдебната реформа. Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика", съобщи той.

Кирил Петков за вота: Опозицията е много деструктивна

Борисов коментира изказването Кирил Петков, че трябва да е горд, че подкрепя правителството на Николай Денков. В отговор на думите му лидерът на ГЕРБ каза: „Гордостта ми блика отвсякъде, щом така е казал. В нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава оценка”, поясни Борисов.

Ако ДПС имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да нямат. Надали Делян Пеевски мечтае да бъде министър”, отговори Борисов на въпрос дали ДПС трябва да има министри в управлението.

Възмутен съм от министър Тагарев. Това коментира в парламента Борисов. Той визира изказване на Тагарев във връзка с проекта за модернизация на сухопътните войски и закупуването на нови бойни машини тип "Страйкър". Сутринта слушах министър Тагарев и с г-н Гаджев сме възмутени от това, което казва. В момента всичко, което се е случило по отбраната, се е случило в парламента с нашите подписи. За "страйкърите" имаме много ясен график – декември да привършим процедурата, обясни Борисов. 
Десислава Антова, БТА