"Днес е много важно гласуването в парламента на Закона за енергетиката. Държа това, което сме подписали, да бъде изпълнено. В момента ние има ме една много силна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна мина първо през парламента. В енергетиката по същия начин, правосъдната реформа по същия начин."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Народното събрание пред журналисти. 

По думите му обаче нищо не се случва в цели сектори и има неработещи министри. Той даде пример с Министерството на спорта. 

"В момента светът се развива много бързо в цели сфери. Веригите на доставки, колко пъти казах, че нашите търговски представители и аташета трябва да отварят пазари? Трябва в иновациите, в растежа да вложим ясен план. Хубаво затваряме, какво отваряме? Какво ще стане с бюджета?", пита той. 

"Аз не виждам министрите да са моторите на тези процеси. Март месец има ротация, като се направи оценката заедно с ПП-ДБ, ако има по-добър вариант ще отидем на него", поясни Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ уточни, че е нормално да се случат промени след ротацията

Във връзка със задаващия се вот на недоверие срещу правителството, той коментира, че всички депутати на ГЕРБ ще дадат своята подкрепа за правителството, но отбеляза, че няма да си заравят главата в пясъка за неща, които не вървят. 

"Именно за това съм критичен, за да се използва времето и да работим още по-добре", каза той.

"Парите в държавата свършват", коментира Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ заяви и че ще оцени финансовият министър Асен Василев по изготвения бюджет от него за 2024 г.

Бюджетът ще го гледаме след изборите, съобщи още Борисов.