Депутат от ДСБ предлага да се закрие Агенцията за закрила на детето
Депутат от ДСБ предлага да се закрие Агенцията за закрила на детето / снимка: Sofia Photo Agency
Да се закрие Агенцията за закрила на детето, тъй като тя е напълно излишна – това коментира Антонела Понева, депутат от ДСБ, която гостува в предаването „Кой говори”.

Според наблюденията на Понева от трите години като народен представител „тази институция е напълно излишна, тъй като реално продуктът, който Агенцията за закрила на детето предлага, няма никаква стойност. Това са предписания, след които нищо не се случва”, каза тя.

Същевременно органите и институциите, които са визирани в Закона за закрила за детето, са страшно много, смята депутатът от ДСБ. Тя ги изброи: „Първо всички министерства, без може би това на земеделието, са органи по закрила на детето, Агенция за закрила на детето, службите за социално подпомагане, към тях отдели за закрила на детето, има национален съвет по закрила на детето”.

По думите на Понева при възникнал проблем единственото, което се случва, е прехвърляне на топката от една институция на друга. Те нямат координация помежду си, допълва още депутатът от ДСБ.