/ Министерски съвет
На днешното заседание на кабинета няма да бъдат избирани нови областни управители, предишните ще продължат работа. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков.

Всички областни управители в страната хвърлиха оставки

"Днес няма да избираме областни управители. Това е изключително важна позиция. Тези, които са назначени от служебното правителство, ще продължат да изпълняват задълженията си и ще бъдат заместени тогава, когато сме сигурни, че новият човек, който ще бъде избран за тази позиция, ще я изпълнява подходящо", добави Николай Денков на редовното заседание на Министерски съвет.

Той призова да няма никакво политизиране на тази позиция.

Денков коментира и действията на отговорните институции за преодоляване на последиците от наводненията в района на Берковица

След потопа в Берковица: Втори ден продължава борбата с щетите

"На 12 юни в Северозападна България – област Берковица, се изляха проливни валежи, които добиха стихийни размери. Близо 70 л. кв. м за няколко часа. Това постави под риск живота и здравето на хората и предизвика сериозни материални разрушения. Специално искам да благодаря на хората, които се отзоваха веднага. Реакцията на институциите този път беше забележително бърза. Още на следващия ден Министерството на труда и социалната политика изпрати екипи, които да установят какви са последствията за хората и започна да създава организация за изплащане на компенсации", каза още Денков. 

"По ирония на същата дата - 12 юни, 27 от 28-те областни управители подадоха оставка, включително и областният управител на Монтана", допълни той.