Депутатът от герб Делян Добрев призна, че има общо с хора, заемащи ръководни позиции в Хасково. Скандалът тръгна след обвинение на Елена Йончева от БСП, че Добрев е окупирал общината. Той пък видя в скандала инсценировка.

В Община Хасково масово започнаха да хвърчат оставки

Подразнен от въпросите колко роднини, близки и приятели има в общинската администрация в Хасково, депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обясни. "От 247 души там, имам един роднина - първа братовчедка, както и двама души, на които съм кум. Заместник-кметовете аз ги препоръчах и пак бих го направил, защото ГЕРБ е спечелила изборите и носи политическата отговорност. Тези двама човека са най-подходящите за постовете. Още, когато ги препоръчах, знаех, че ще стигнем до тази ситуация", каза той.

Хасково е без кмет днес

Добрев отрече да има съдружие във фирми с други хора, заемащи ключови позиции. Той не скри, че новият кмет Добри Беливанов е негова кандидатура. Но към този момент вижда в това грешка. "Аз го номинирах, за което съжалявам днес. Не се е явил на работа в сряда. Подал е уведомление до председателя на Общинския съвет, подписано с печат, който явно стои в чекмеджето някъде в администрацията, секретарката го е сложила под документа и го е подала. Възникват въпроси как може подписът на кмета да стои някъде в общината и докато той е в чужбина се подпечатват документи от негово име, както и това ли е единственият документ, който се подписва по този начин или има и други", коментира Делян Добрев.

ГЕРБ даде хасковския кмет на полицията, опозицията поиска оставката му

Малко след обясненията му в кулоарите на парламента, от парламентарната трибуна темата повдигна депутатът от левицата Елена Йончева. И даде повод на Добрев да й отговори и дори да намеси президента Румен Радев.

Йончева: Близки до Делян Добрев са назначавани на ключови позиции в община Хасково

"Добрев сподели в национален ефир, че е нормално в един малък град като Хасково всички да се познават. Това е неговото обяснение за роднинския бизнес кръг, ръководещ общината. Колко малък трябва да бъде един град, за да може да съществува хасковската схема на ГЕРБ? България е малка страна и ще става все по-малка и всеки един от нас ще се смалява, докато мълчим", заяви Йончева.

ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково, бил разочарование
 
"Знаете ли, че аз съм повече съученик с президента Румен Радев, отколкото със заместник-кметът на Хасково Милена Трендафолова? С него сме учили в едно и също училище, а с нея и това не", отговори Добрев.