Добри Беливанов
Добри Беливанов / netinfo
Ще влезе ли кум-гейт в залата на местния парламент
Хасково днес е без кмет. Поне към този час. Вчера следобед изтекоха правомощията на Милена Трендафилова, която заместваше Добри Беливанов, в рамките на отпуска му. Само че, градоначалникът удължи почивката си без да разпише кой ще го замества днес, както изисква процедурата. Другият вариант е Общинският съвет в да излъчи временен кмет само за днешния ден. А по процедура можеше и Милена Трендафилова да определи кой да управлява общината в петък. 

В Община Хасково масово започнаха да хвърчат оставки

Така че липсата на Беливанов, кризата между него и ГЕРБ, която го издигна за кмет, се очаква да бъде тема сред съветниците, които се събират на първото редовно заседание на местния парламент след лятната ваканция.

Йончева: Близки до Делян Добрев са назначавани на ключови позиции в община Хасково

Служители от администрацията, коментираха пред Дарик, че „нямало голяма драма” в това Хасково да бъде без кмет за един ден. „А може и да се появи, знае ли се”, коментираха още работещи в администрацията.  

ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково, бил разочарование

Иначе по дневен ред общинските съветници ще дебатират по 24 докладни, още две извънредни и последната точка, по традиция е питания към кмета. Една от важните докладни на сесията е свързана с отчета за състоянието на общинския дълг и капиталовата програма на община Хасково за първото полугодие на годината.