Добри Беливанов
Добри Беливанов / netinfo
Беливанов няма да присъства на сесията в петък
Кметът Добри Беливанов е удължил отпуска си, научи Дарик, въпреки скандалите,които тресат общината от началото на седмицата. Това означава, че градоначалникът, от когото ГЕРБ свалиха доверието си, няма да присъства на сесията на хасковския парламент в петък. Днес за първи път зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира казуса „Беливанов”. "Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов. Предстоят допълни срещи и разговори с него", каза Цветан Цветанов за оттеглената подкрепа на местното ръководство на партията от кмета на общината и го обвини в провалено управление.

ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково, бил разочарование

Цветанов обясни, че Беливанов се е "отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години", и се извини за политическото решение на партията от 2015 г., когато дава подкрепата си за Добри Беливанов на местните избори. За Цветанов било недопустимо, когато има проблем в общината кметът да е на почивка с бизнесмен от града. По повод критиките на БСП по темата, Цветанов заяви, че тактиката на левицата за местните избори през 2019 г. ще бъде да засилят атаките си по кметове на ГЕРБ.

ГЕРБ-Хасково няма да иска оставка на кмета Беливанов засега

Той каза още, че предстои в някои общини да се направят промени и на общинските ръководства. Делян Добрев коментира по темата за кмета Беливанов, че той носи политическата отговорност, тъй като той го е номинирал за кмет. "Ние не искаме оставката на кмета, просто си оттегляме доверието от него. Той е разочарование още от първите дни на управлението", каза Добрев и допълни, че зам.-кметовете на общината са причината, заради които са дошли инвестиции в Хасково.