Д-р Кокалов: Новият здравен министър ще стане жертва на колегите си
Д-р Кокалов: Новият здравен министър ще стане жертва на колегите си / cнимкa: Dariknews.bg, Сливен
Д-р Кокалов: Новият здравен министър ще стане жертва на колегите си
33174
Д-р Кокалов: Новият здравен министър ще стане жертва на колегите си
  • Д-р Кокалов: Новият здравен министър ще стане жертва на колегите си

Българският лекарски съюз жертва още един лидер, тъй като за кратко време новият здравен министър ще последва съдбата на тези министри, които си отидоха, защото без финансова и политическа подкрепа реформа не може да се случи. Това заяви в Сливен вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов. По думите му д-р Стефан Константинов ще стане жертва на колегите си, защото те няма да спрат да търсят средствата си и по-добро финансиране на болниците.

„Без яснота за здравната реформа и ще получи ли тя  финансова и политическа подкрепа всяка перспектива на всеки един министър е обречена", коментира още вицепрезидентът на КНСБ. Той добави, че реформите в здравеопазването първо трябва да бъдат дебатирани в обществото и да бъде постигнат максимален граждански и политически консенсус, защото те обхващат повече от един мандат.

Становището на КНСБ е било винаги против доплащането на здравните услуги, особено в условията на криза и замразени доходи. „Това е самоубийство и политическо и социално. Не само защото това натоварва гражданите, но няма яснота по остойностяването на здравните услуги. А без него не може да се направи пакета здравни услуги и не се знае какво покрива вноската", бе категоричен синдикалистът. 

Други новини от Сливен