Цветанов: Правителството е виновно, че не се подобрява благосъстоянието на българите
Цветанов: Правителството е виновно, че не се подобрява благосъстоянието на българите / снимка: Sofia Photo Agency

Правителството носи вина, че не можем да ползваме еврофондовете, за които толкова много говорехме по време на кампании с очакване да започне да се подобрява благосъстоянието на българските граждани. Това заяви в Пловдив председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него управляващите не са създали необходимите условия за подобряване на административния капацитет на всички общини и са допуснали да има разделение на наши и ваши. А това е попречило да успешното усвояване на средствата от структурните и кохезионните фондове.

Назначаването на Меглена Плугчиева за вицепремиер с контролни и координиращи функции е закъснял ход, който няма да има очаквания ефект. Нищо добро не очаквам от бързането на правителството, това са само демонстрации, че нещо се прави. Но едно е да искаш, друго е да можеш, каза още Цветан Цветанов. Днес той пристигна в Пловдив за представянето на проекта на ГЕРБ за програма за развитието на средното и висшето образование в България.

В кръглата маса, която се провежда в хотел „Тримонциум”, участват още евродепутатът Румяна Желева, представители на фондация „Ханс Зайдел” и образователни експерти.

Други новини от Пловдив