Цветан Цветанов има неплатени данъци
Цветан Цветанов има неплатени данъци / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова, архив
Цветан Цветанов има неплатени данъци
68021
Цветан Цветанов има неплатени данъци
  • Цветан Цветанов има неплатени данъци

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов има неплатени данъци. Това става ясно от ревизии на данъчните, предадени на прокуратурата. Пред Дарик градският прокурор Евгени Диков потвърди, че има установени нарушения, но все още няма яснота дали ще се стигне до досъдебно производство или само до административно нарушение.

Това е втора голяма ревизия на НАП на имуществото на Цветан Цветанов, след като в началото на 2011 данъчните не откриха несъответствия между приходите и имотното състояние на тогавашния вицепремиер и неговото семейство.

Според бившия шеф на данъчните Красимир Стефанов извършената от неговия екип проверка не е установила нарушения, но е напълно възможно в следващ период Цветан Цветанов да е направил такива.

Резултатите от новата ревизия на НАП на сметките на Цветан Цветанов е установила нарушения, потвърди пред Дарик Евгени Диков, но отказа да коментира от какъв характер са доходите, върху които не е платен данък.

Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов имаше свое обяснение за разминаването: „Става въпрос за ревизия за съвсем различен период, от който ние проверявахме. Напълно е възможно в новите периоди да има някакви нарушения. Не съм запознат не мога да коментирам".

На въпрос дали ме у бил указван натиск, така че да изглежда, че няма нарушения, бившият шеф на НАП бе категоричен, че такова нещо не е имало. „Още повече тогава проверката беше под ръководството на Софийска градска прокуратура", подчерта Красимир Стефанов.

От НАП отказаха подробности по новата ревизия, защото е данъчно-осигурителна тайна.

След проверката в края на 2010 г. и началото на 2011 г. данъчните установиха доходи от консултантска дейност от три фирми. Цветанов и съпругата му са получили общо 589 000 лева за периода между 2004 и 2009 г., а са изхарчили 459 000 лева. Голяма част от доходите на семейство Цветанови са от ипотека, дарения и лихви по депозити.