Видеонаблюдението не би трябвало да доведе до забавяне на изборния процес, според говорителя на ЦИК
Взехме решение, с което изменихме броя и местата на секциите извън страната. Заличихме секцията в Кралство Бахрейн, тъй като страната ни не е получила за откриване на такава там. Така секциите в чужбина ще са 737. Това обяви на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева.

По отношение на гласуването в страната, разкрита са 12 771 секции, като 240 от тях са подвижни. Тази брой ще бъде различна и не е окончателна, тъй като ще има секции в болници и други специализирани институции.

МВнР: Още не са доставени машините за гласуване в чужбина

Избирателите с трайни увреждения могат до 27 март в населеното място, в което живеят, да има подвижна избирателна секционна комисия, коментира още тя.

ЦИК ще вземе отделно решение, за да разреши на  кметовете на общини да отворят запечатаните помещения за изборите на 2 април, в които ще прибират изборните книжа и материали.

Отпускат още над 12.1 млн. лв. на ЦИК за вота през април

Пет социологически агенции са регистрирани, 3 международни организации с наблюдатели ще следят вота, както и 15 български организации са заявили желание за участие.

Складовете, в които са машините, се пазят от служители на жандармерията, в помещението се допускат лица, които имат разрешение от ЦИК, а преди това са проверени от ДАНС и МВР.

Видеонаблюдението не би трябвало да доведе до забавяне на изборния процес, а за устройствата за видеонаблюдение отговаря "Информационно обслужване".