/ БГНЕС
Нараства интересът на чуждестранните туристи към дестинациите, разположени във вътрешността на България.
 
Продължава обаче и тенденцията Министерството на туризма да не се интересува от туризма в планините. Това обаче не разколебава туристите, заяви председателят на Асоциацията за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов. Той призова да дадем шанс на хората в селата, като ги посещаваме и така дори да превърнем ваканцията си в полезна. Така според Попйорданов ще задържим българите в България. По думите му интересът към морето не е засегнал вътрешността на страната, освен в имиджово отношение, което е значителен проблем.

От догодина: Повече пари за туристическа реклама на България
 
"Тази година наблюдаваме продължаващ устойчив ръст на интереса на чуждестранните туристи за вътрешността на страната, който е свързан с евтините полети, но защото имаме все пак добро съотношение между качество и цена. Също така, къщата за гости, независимо от сянката, която се хвърли върху това понятие, те продължават да бъдат интересни както за инвестиране, така и за туризъм. Всъщност планините са пълни - има много събития и концерти. Дори в най-далечните села хората започват да търсят създаване на събития, дори по хижите", заяви той.
 

iStock/Getty ImagesТова е едно прекрасно начинание, с което да задържим българите в страна, за да им дадем друг поглед на нещата, вместо да търсят постоянно ваканции в чужбина. И дори за туристи, които идват за няколко дни в България, те също излизат от класическите дестинации за културен туризъм. Имаме много повече от големите градове и това се знае, и се търси. Това има перспектива", добави Попйорданов.