/ ThinkStock/Getty Images
Подвеждат под наказателна отговорност англичанина, пребил инвалид
98721
Подвеждат под наказателна отговорност англичанина, пребил инвалид
  • Подвеждат под наказателна отговорност англичанина, пребил инвалид
27-годишният английски турист Дани Джеймс Кнот, който преби възрастен инвалид в коридора на петзвезден хотел в Слънчев бряг, ще бъде подведен под наказателна отговорност. Той е задържан за срок от 72 часа. Утре съдът в Несебър ще трябва да реши дали да бъде задържан под стража.

Шокиращо нападение: Швед рита в главата камериерка в Слънчев бряг (ВИДЕО)
 
Побоят беше запечатан от видеокамерите на хотела, като на кадрите се вижда как гостът се нахвърля върху безпомощен човек с бастуна. Инцидентът станал половин час след полунощ в четвъртък.
 
Любомир Петров, апелативен прокурор на Бургас: "Няма реална причина… иззета му е кръв за анализ, чакаме да видим резултата – дали ще има наличие на алкохол или наркотици. Но такива деяния, искаме да подчертаем, няма да се толерират. Знаете за случая с камериерката миналото лято, в Несебър битите слепи. Как пък попадат все на такива слаби хора. Камериерка, слепи, а сега и инвалид. Няма как да стане както при шведа – да се размине само с глоба по 78А".

Камериерка обра туристка на Каваците
 
Към момента спрямо англичанина е повдигнато обвинение за лека телесна повреда спрямо три лица по хулигански подбуди. Освен възрастния човек, са пострадали още двама души – служители на хотелския комплекс. Обвинението обаче вероятно ще бъде прецизирано, обявиха от прокуратурата в Бургас.