/ netinfo
България срази Куба и го подчини с категоричното 3:0 в зала „Конгреса” в ДКС във Варна. Възпитаниците на Пламен Константинов изиграха отличен мач, който бе задължителен за спечелване, а успехът осигури на българите поне трето място в крайното класиране на първата фаза на Световното първенство по волейбол, съобщава gong.bg
 
С победата си българите записаха девета точка в класирането след четири изиграни мача, като единствената загуба за тях е тази от Иран.

Куба от своя страна е в серия от четири поредни мача без успех в надпреварата, а това е и пети пореден дуел между двата тима, в който карибската страна допуска загуба срещу „лъвовете”.
 


В идния кръг България ще мери сили с големия фаворит на Мондиала – Полша, който е безапелационен по пътя си – с три поредни успеха. Поляците играят с Иран на 17-и септември, като „персите” заемат второто място в групата.

Най-резултатен за България бе Николай Учиков, а по девет точки записаха Светослав Гоцев и Валентин Братоев. Мигел Давид Гутиерес Суарес пък бе най-резултатен с 13 точки, а Осниел Ласаро Мелгарехо завърши с 12 пункта за младите кубинци.
 
gong.bg