/ Георги Димитров
БСП внесе документи в Централната избирателна комисия за участие в парламентарните избори на 11 юли.

Лидерката Корнелия Нинова, новият председател на предизобрния щаб на левицата Кристиан Вигенин и водачите на листи на "БСП за България" в страната, както и представители на партиите от широката лява коалиция. 

БСП регистрация ЦИК
Георги Димитров

На тези избори БСП ще се яви в коалиция с АБВ и "Нормална държава" на Георги Кадиев. Подписано е споразумение и с проф. Минчо Христов, представляващ Движение на непартийните кандидати".

БСП регистрация ЦИК
Георги Димитров


"Тръгваме на тези избори с нови сили, с нова енергия в голямото ляво обединение, което направихме и продължаваме да подписваме споразумения. Както знаете, вече сме готови и с водачите. Така че тръгваме организирани, подготвени за тези избори с две цели - промяна и стабилност", заяви Нинова.

БСП регистрация ЦИК
Георги Димитров

БСП регистрация ЦИК
Георги Димитров


Ако на предишните избори се постигна задача за сваляне на ГЕРБ от власт и начало на промяната, то тази промяна трябва да продължи. Но вече да се предложи с какво да бъде заменен моделът на ГЕРБ и кой може да го направи, каза Нинова. След тези избори би трябвало да имаме едно стабилно управление, което, освен че трябва да продължи промяната, трябва да гарантира сигурност на хората, да сложим край на политическата криза, за да започнем да работим по икономическата и социалната, добави тя, цитирана от БТА.

Т.е. вече е въпрос не само "искам промяната", въпросът е кой може да я направи и как да я направи, заяви лидерът на БСП. "Ние тръгваме с тази амбиция, че можем. Имаме много ясно разписана програма - стъпка по стъпка, имаме хората, имаме голямото ляво обединение, т.е. с още по-големи сили тръгваме за тези избори", посочи тя и пожела успех на всички участници в състезанието.

На въпрос с кого ще управляват след изборите, Нинова коментира, че след резултатите от вота ще видят с кого ще разговарят в следващия парламент, но беше категорична, че с ГЕРБ - никога. За нас е важно да продължим голямото обединение в ляво и ляво-център на базата на политики, посочи тя.

Според Нинова би било добре в следващия парламент да започнат да си говорят и в името на стабилността на страната да има поне диалог. Ако някой умишлено саботира този диалог, би било зле за държавата, смята тя.

Относно оттеглянето на Весела Лечева от листите за вота на 11 юли, Нинова коментира, че всеки има право на избор, но смущаващото било, че тези изказвания се правят, едва след като не се видят или водачи, или председател на партията, или член на Националния съвет.

Тя посочи, че на 30 май трябва окончателно да бъдат подредени листите на "БСП за България".

БСП регистрация ЦИК
Георги Димитров

БСП регистрация ЦИК
Георги Димитров

БСП регистрация ЦИК
Георги Димитров