Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
БСП ще се срещне с Лекарския съюз и пациентските организации, преди да внесе вота на недоверие срещу правителството. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. Социалистите коментираха, че са готови с мотивите по вота.
 
Готови сме с мотивите на вота на недоверие. Взехме решение да приложим нов подход - не да го внесем в парламента и да започнат парламентарни консултации с другите партии и всички да смятаме гласове "за" и "против" и да се съсредоточаваме около математическия сбор дали ще мине или не, а да започнем от извънпарламeнтарни консултации“, заяви Нинова.

БСП няма да правят консултации за вота на недоверие
 
„За тази седмица има насрочени срещи с представители на пациентски организации, Националното сдружение на общинските болници, Българският лекарски съюз, общопрактикуващи лекари. Ще представим нашата алтернатива на здравна реформа, ще обсъдим мотивите за вота и едва след това ще го внесем в парламента и това най-вероятно ще бъде другия понеделник“, допълни тя

БСП ще иска вот на недоверие заради здравната реформа
 
„Тази седмица ще съсредоточим усилията си в тези срещи, ще изслушаме всички и ще представим нашата алтернатива на здравна реформа, ще обсъдим мотивите в трите им части - сегашно състояние на здравеопазването, предложения на ГЕРБ, предложения на БСП за алтернатива и едва след това ще внесем вота на недоверие в парламента. Това най-вероятно ще бъде в понеделник“, обясни Корнелия Нинова.