БСП ще настоява за оставката на премиера Борисов още тази вечер
БСП ще настоява за оставката на премиера Борисов още тази вечер / БГНЕС, архив

БСП ще поиска оставката на премиера Бойко Борисов тази вечер, каза пред бТВ Стефан Данаилов, председател на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за кандидати за президент и вицепрезидент на България.

Ще поискаме оставката на Борисов, независимо че обяви, че сам ще си я подаде - ще я поискаме, защото трябва да си ходи, допълни Данаилов.

Какво следва, ако премиерът Бойко Борисов подаде оставка

По думите му голямата разлика в гласовете в полза на Радев, категоричният вот за него показва, че хората изпитват неудовлетворение и затова гласуват за човек, който не е свързан със статуквото.

Румен Радев е петият президент на България

„Днес е световен ден на добротата и първата лястовица е изборът на Румен Радев и Илияна Йотова. Няма да му е леко на Радев“, каза още Стефан Данаилов. "Убеден съм, че Радев ще спазва конституцията. Тя е кратка и ясна“, поясни той.

„Голямата разлика между двамата кандидати не е случайна - хората изпитват неудовлетвореност и гласуваха за човек, който не е от статуквото. Премиерът обича да говори, да подхвърля някакви неща, но когато аз съм бил по телевизиите, той не е знаел какво е тв студио", коментира Стефан Данаилов.