БСП ще настоява за оставката на премиера Борисов още тази вечер

БСП ще настоява за оставката на премиера Борисов още тази вечер
БСП ще настоява за оставката на премиера Борисов още тази вечер / БГНЕС, архив

БСП ще поиска оставката на премиера Бойко Борисов тази вечер, каза пред бТВ Стефан Данаилов, председател на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за кандидати за президент и вицепрезидент на България.

Ще поискаме оставката на Борисов, независимо че обяви, че сам ще си я подаде - ще я поискаме, защото трябва да си ходи, допълни Данаилов.

Какво следва, ако премиерът Бойко Борисов подаде оставка

По думите му голямата разлика в гласовете в полза на Радев, категоричният вот за него показва, че хората изпитват неудовлетворение и затова гласуват за човек, който не е свързан със статуквото.

Румен Радев е петият президент на България

„Днес е световен ден на добротата и първата лястовица е изборът на Румен Радев и Илияна Йотова. Няма да му е леко на Радев“, каза още Стефан Данаилов. "Убеден съм, че Радев ще спазва конституцията. Тя е кратка и ясна“, поясни той.

„Голямата разлика между двамата кандидати не е случайна - хората изпитват неудовлетвореност и гласуваха за човек, който не е от статуквото. Премиерът обича да говори, да подхвърля някакви неща, но когато аз съм бил по телевизиите, той не е знаел какво е тв студио", коментира Стефан Данаилов.