От левицата обявиха, че искат оставката на Вяра Тодева
Напрежението заради демонтирането на Паметника на Съветската армия продължава да нараства. Депутати от БСП нахлуха в областната управа на София и поискаха среща с Вяра Тодева, за да им предостави обещаните документи за демонтажа на монумента. Междувременно охраната звънна на полицията. 

“Както стоим в Народното събрание, така ще стоим и тук, докато не дойде областният управител. Трябва да си подаде оставката”, заяви Борислав Гуцанов от БСП.

"Поискахме всички документи от областния управител и имахме уверение, че ще бъдат предоставени, оттогава минаха 48 часа. Искаме документ за разрешение за демонтаж на Паметника на Съветската армия”, каза Гуцанов.

„Ние твърдим, че няма такива документи и затова сме тук. Имаме официално заявление, имаме писмо – искаме те да ни бъдат предоставени. В момента управляващите отдалечават България от европейския ѝ път, защото такива неща в Европа не се случват”, каза заместник-председателят на парламентарната група Иван Ченчев.

Представителите на левицата успяха да стигнат до етажа, където се помещава кабинета на Вяра Тодева, но той се оказа заключен.

От БСП обявиха, че искат оставката на областния управител на София-град.

 
БГНЕС