/ БГНЕС
БСП и ДПС опитват да уязвят Обединените патриоти, твърди Каракачанов
94964
БСП и ДПС опитват да уязвят Обединените патриоти, твърди Каракачанов
  • БСП и ДПС опитват да уязвят Обединените патриоти, твърди Каракачанов
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обвини БСП и ДПС в опит да се уязвят Обединени патриоти и вицепремиера Валери Симеонов. Министърът на отбраната попита и каква е конкретната причина за поисканата оставка.

"От всякъде исканата оставка на Валери Симеонов - мисля, че това е доста пресилена политическа кампания от страна на БСП и ДПС. Известно е, че ДПС не могат да преживеят факта, че втори мандат не са в управлението, не са във властта и не раздават порциите, не въртят обръчите и т.н. И търсят по всякакъв повод да уязвят Обединените патриоти, включително с нещо, което според мен е недопустимо, да ходиш в чужбина и да пишеш доноси срещу собствената си държава и правителството си. И това не е само техен патент, всички го правеха с изключение на ВМРО", обясни Каракачанов.
 
Военният министър недоумява защо се иска освобождаването на Симеонов от вицепремиерския пост за това, че границата е обявена за част от стратегическата инфраструктура. Даже се чувствам леко обиден, добави Каракачанов, защото преди две години - през 2015 г., аз бях човекът, който настояваше така да постъпим, за да може армията да бъде изпратена да охранява границата.
 
Каракачанов смята думи на Валери Симеонов за опит за шега, бил неудачен

Той попита риторично и дали е възможно журналист, без значение от каква националност, да снима обект от стратегическата инфраструктура на Франция, Белгия, Германия, САЩ при положение, че се знае за разположени там самолети, ракети "с еди какви си възможности". "Мисля, че се прекалява с това, нарочвайки един от вицепремиерите, или един от министрите и да се концентрира целия огън върху него с цел да се дестабилизира правителството", заяви още Каракачанов.
 
Другата причина е, че БСП има вътрешни проблеми за решаване. Как да сплотиш електората да гласува за теб, ако не атакуваш политическите си опоненти и не ги изкарваш по-черни от дявола, поясни още той.