Братя Дамянови водят дела срещу близките на Тодор от Враца, искат извинение
Братя Дамянови водят дела срещу близките на Тодор от Враца, искат извинение / DarikNews.bg, архив

Братята Иван и Десислав Дамянови от Враца, които станаха известни около смъртта на 18-годишния Тодор след свада с тях в центъра на града, водят 12 дела за обида и клевета срещу близките на покойното момче, съобщава NOVA.

В четвъртък съдът не даде ход на едно от тях заради отсъствие на адвоката на ответната страна. Поискана беше смяна на двама от свидетелите, като единият от новите ще бъде братът на ищеца Десислав Дамянов - Иван, който се яви в съда днес, но отказа коментар пред медиите.

През февруари снеха обвинението в убийство срещу двамата братя Дамянови

В залата адвокатът на двамата братя - Росен Бончев, заяви тяхното намерение да оттеглят исковете, ако близките на Тодор им се извинят за изречените в публичното пространство думи. Дамянови нямат и никакви финансови претенции, поясни юристът.
Причината за претенциите им са обвиненията, че Тодор е починал на улицата вследствие на нанесен му от тях побой.

Експертите установиха - Тодор Йорданов от Враца е починал от кардиомиопатия

Първоначално Окръжната прокуратура във Враца повдигна обвинение за убийство по непредпазливост, но след бурни протести, продължили няколко дни, обвинението беше квалифицирано като предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Родителите на Тодор: Имаме документ, в който се казва, че той не е бил болен

Серия експертизи доказа обаче, че сбиването няма отношение към смъртта на младежа и тогава делото беше изпратено по компетентност на Районната прокуратура, откъдето предявиха обвинение за хулиганска проява, извършена в съучастие, с изключителен цинизъм и дързост.

източник: nova.bg