Бойко Борисов
Бойко Борисов / Facebook/BoykoBorissov
Министър-председателят Бойко Борисов заминава за Швейцария, където ще участва в 50-тата Годишна среща на Световния икономически форум в Давос, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Темата на тазгодишната среща е "Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят". Очакват се около 3000 участници във форума, сред които президентът на САЩ Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард, уточниха от МС.

В първия ден от форума премиерът Борисов ще участва в сесията на тема "Диалог за дипломацията на Западните Балкани". Сесията е продължение на стратегическия диалог за Западните Балкани, една от основните инициативи на дневния ред на форума в Давос по темата за Европа. Ще бъде акцентирано върху регионалното сътрудничество в контекста на икономическото развитие на региона.

Българската икономика е най-конкурентоспособната на Балканите

Премиерът Борисов ще участва и в дискусия, посветена на Централна и Източна Европа. На нея ще се разговаря за възможните решения, които бизнесът и правителствените лидери могат да дадат за насърчаването на устойчивия растеж и развитие, допълниха от правителствената пресслужба.

В първия ден на форума в Давос Борисов е поканен и на вечеря, давана от основателя на Световния икономически форум професор Клаус Шваб, добавят от МС.

Милиардерите в света имат повече пари от половината население на планетата

В сряда премиерът Борисов ще участва в неформалната среща на световните икономически лидери на тема "Доминираща Европа". Сред основните акценти на дискусията ще бъдат предизвикателства пред европейската конкурентоспособност.

По време на визитата си в Давос министър-председателят Борисов ще има и двустранни срещи, пише в съобщението.