Борисов благодари на предприетие в града, което произвежда по 65 хиляди маски на ден
Премиерът Бойко Борисов провери как върви строителството на новия мост в Троян над река Осъм. Съоръжението трябва да изнесе транзитния трафик от града. В Троян са още вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-регионалният министър Николай Нанков, финансовият министър Владислав Горанов, а на обиколката е и кметът на града Донка Михайлова.

„Този мост е много важен за Троян. Той е етап от много по-голям проект за създаване на много по-добра организация на движението”, заяви кметът Донка Михайлова. Той е част от проект е за създаване на обходен маршрут от града, който, по думите на Михайлова, е "дълъг и тесен град". Мостът ще бъде с дължина 42 километра и половина. Финансирането за моста е около два милиона и половина, отбеляза още тя. Кметът и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски подписаха Акт 2 за даване на строителна линия на обекта. Общината до момента е вложила 185 хиляди лева за проучване на терена, проектиране, съгласуване, издаване на строително разрешение. Отговорност на администрацията е изграждането на улично осветление по моста, добави Михайлова.

Срутването в „Железница“ - заради дъжда, карат работниците във ВМА (ВИДЕО)

"Като ти е добър кметът, всичко върви", коментира премиерът. Борисов провери депото за отпадъци край Троян, който трябва да събира отпадъците на града и на Априлци. Министерският съвет отпусна вече около 2,56 млн.лева за община Троян за трета клетка за депото.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 25 юни 2020 г.


"С Донка се караме само 1 месец преди изборите, а след това работим добре", каза Борисов по адрес на кмета на Троян Донка Михайлова, която всъщност е от БСП. Тя на свой ред се похвали с бизнез зоната, която се изгражда в града, която ще се състои от местни предприемачи.

Борисов: Узунов е най-чистият човек на президента - в кавички (ВИДЕО)

Премиерът, министрите и кметът се отбиха и до пожарната, тъй като това е първата санирана сграда. По пътя Борисов призна, че в ГЕРБ му се цупели повече, като кажел, че кмет от БСП е готин и похвали градоначалникът Михайлова. Пътьом се отбиха и до полицията на града, оглавена също от жена. Донка Михайлова  се похвали: "В Троян жени командваме".

Премиерът коментира актуалната ситуация и с коронавируса у нас. Според него високата бройка на заразени идва от тестването на огнища.  "Ако тестваме само Варна и Бургас, ще имаме само по 5-6 на ден", каза той.
 

Бойко Борисов
пресцентър, правителствена информационна служба


Министър-председателят отказа да коментира актуалните политически скандали, свързани с президентския секретар Пламен Узунов и бизнесмените братя Бобокови.

 

Бойко Борисов
пресцентър, правителствена информационна служба

Бойко Борисов
пресцентър, правителствена информационна служба

Бойко Борисов
пресцентър, правителствена информационна служба

По-късно премиерът посети предприетие в града, което шие по 65 000 маски ежедневно.

„Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските - по 65 000 на ден“. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към ръководството и работниците на предприятието “Калинел” в Троян. В най-тежкия период на кризата, породена от коронавируса, фирмата активно произвеждаше маски и направи дарение, с което съвместно с общината подпомогна преоборудването на двете болници в региона.
 

Бойко Борисов в Троян
пресцентър, правителствена информационна служба


 
Собственикът на предприятието Марин Радевски изтъкна, че в завода работят над 1600 човека, а сред служителите има работници и от Киргизстан и Виетнам. По думите му в региона безработица на практика няма. Кметът на Троян Донка Михайлова отбеляза, че на територията на общината се оформя бизнес зона от малки и микро предприятия, а опасенията й за сериозен спад на инвестиционния интерес заради кризата от COVID-19 не са се оправдали.
 
„Гледайте какъв голям завод, какъв хубав град“, каза още Борисов, докато разглеждаше най-голямото индустриално предприятие в област Ловеч, което е и най-големият работодател в региона.
 

Бойко Борисов в Троян
пресцентър, правителствена информационна служба


 
Фирмата е водеща в производството на домашен текстил в Европа и е една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Клиенти на предприятието са водещи световни търговски вериги.
 
Премиерът Борисов разгледа производствените площи и даде висока оценка на новото и модерно оборудване. А от ръководството на предприятието изтъкнаха, че за 10 години оборотът им е нараснал почти 3 пъти.

Основната фабрика и администрацията на фирмата се намират в Троян, но предприятието разполага с производствени центрове в Червен Бряг и във Враня, Сърбия.