Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано през деня отправи критики към главния прокурор, че брани правителството, а не закона. 

Реакцията на държавния глава дойде, след като преди дни разследващите огласиха SMS-кореспонденция между секретаря на президента по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов и разследвания бизнесмен Пламен Бобоков. От съобщенията стана ясно, че двамата са обсъждали в продължение на 6 месеца делото за задържането на либийския танкер „Бадр” на пристанището в Бургас. Узунов пък е изпратил на Бобоков решението на Върховния административен съд преди то бъде публикувано.

Президентът назначавал за посланици кадри на Бобоков, посредничел Узунов

"Аз имам работа, а тези, които нямат, от сутрин до вечер търсят място, където да ме коментират", отвърна Борисов, който отиде на мястото на срутването в тунел "Железница", където пострадаха трима работници.

"Мисля, че този път фактите са такива, че колкото по-малко говорят… Те вече толкова са заседнали са в тресавището. Никога повече не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти. Това не е кой да е съветник на президента, това е най-чистият му човек - кавички и вътрешен министър в служебния му кабинет”, заяви министър-председателят.