Бойко Борисов и Румен Христов
Бойко Борисов и Румен Христов / БГНЕС
СДС ни прати на правилния път. ГЕРБ не само го удържа, не само го бетонира, но и го надгради. Това бяха думите на премиера Бойко Борисов, който уважи 30-ата годишнина от учредяването на първата демократична партия у нас след падането на тоталитарния режим. Сред присъстващите беше и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Борисов, Херо Мустафа и Заев заедно на самолетоносача „Хари Труман" (СНИМКИ)

 
"СДС си е нашата партия, защото когато ние въобще не сме си мислили, че ще се занимаваме с политика, СДС си беше нашата партия. Не мога да не се обърна по старшинство към човека, който ми даде генералските пагони - президента Стоянов. Не мога да си изразя задоволството си от избора на бившия премиер и настоящ конституционен съдия за заместник-председател на Венецианската комисия - Филип Димитров", посочи още Борисов.



"Комунист да говори от името на народа - ами те от името на народа направиха и Народния съд. И избиха цвета на нацията! С цялата си наглост излизат и казват, че говорят от името на народа", коментира Борисов пред симпатизанти на СДС. Той направи сравнение как "червени агенти провокатори" са направи така, че партия като СДС да не е след управляващите. "Люти скандали, частичка по частичка люпеха от СДС. ГЕРБ обаче удържа и изпълнихме основната мисия - да не позволяваме БСП да дойдат на власт", добави Борисов.