БСП не могат да направят своите избори, а искат да правят националните, коментира премиерът
Премиерът Бойко Борисов коментира, че уважава протестите на хората и никога не е отказвал срещи с протестиращи, дори е изпълнявал исканията им. Той обаче разграничи от тях платените провокатори, които хвърляха бомби срещу полицаите и къртеха павета.

"Няма досега случай протестиращи, които са искали нещо от правителството и да са предлагали нещо, да не е била проведена среща с тях, да не са били изслушани и след това проблемът им да не е бил решен", каза пред журналисти в Кърджали Борисов.

Той разясни, че с думите си си, че мафията се опитва да свали правителството не е имал предвид, че всички участници в протестите са част от нея.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 12 септември 2020 г.

„Вие взимате едно изречение. Винаги съм заявявал, че уважавам протестите на хората. Безспорно е, че тези, които къртиха София и хвърлиха бомби, са провокатори. Безспорно е, че има платени сред тях. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, към другите - неприязън, която никога няма да спре. Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези", коментира премиерът.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вътрешнопартийния вот за лидер на БСП.

"БСП иска да прави следващите избори, а не може да направи своите. Те не могат да си направят своите и се обвиняват в лъжа, манипулация и измама", възмути се Борисов.

Премиерът заедно с председателя на Народното събраниe Цвета Караянчева присъства на освещаването на новоизградена сграда, част от манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча”. 
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 12 септември 2020 г.



Борисов: Време за промяна (СНИМКА)


Министър-председателят бе посрещнат с аплодисменти от симпатизанти. Сред присъстващите на освещаването на новоизградена сграда в комплекса са и командирът на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев, както и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

За изграждането на манастира, правителството отпусна близо 2 милиона лева.  Възстановяването на манастира започва преди десет години, като с помощта на държавата комплексът вече е действащ духовен център.

„Това е един от начините за етническата толерантност. Строим и възстановяваме църкви и манастири, ремонтираме и джамии. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважени", заяви Борисов.

Изтъквайки значението на етническата толерантност, министър-председателят отбеляза, че българските граждани могат да бъдат поздравени за успеха си в тази сфера.