Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов заяви, че сред протестиращите на улицата са представителите на мафията, която иска да свали кабинета и точно този факт му дава основание да не хвърля оставка. Борисов направи коментара, придружаван от Томислав Дончев при посещението на възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет.

"Искат оставка, но не знаят какво да направят. Ако имаше подготвени хора, с удоволствие щях да ги оставя да управляват. Още повече с тази криза, която се развива по света, ще видите какво ще последва следващите месеци.

Мафията в момента иска да свали правителството - хазарт, контрабанда, всичко е по улиците и иска оставка, намериха си и водач и това ми дава основание да считам, че не трябва да си подавам оставката. Видяхте ги колко са арогантни и злобни", заяви премиерът.
 
 

Мафията в момента иска да свали правителството – хазарт, контрабанда, всички са срещу нас на улицата. Това ми дава основание да считам, че не трябва да се дава оставка. Продължаваме да работим, показваме свършеното и не говорим в бъдеще време, а в настояще. Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания край Костинброд е прекрасен. Когато нещо е направено хубаво, противниците ни няма какво да кажат, а и нищо не могат да покажат.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 9 септември 2020 г.

Според разчетите, центърът за болните дечица има капацитет от 40 човека. Персоналът ще е в състав от 23 души. В центъра има параклис и басейн, който зимно време може да бъде трансформиран в закрит. Къщите в комплекса са с 1, 2 или 3 спални в зависимост от големината на семейството, което ще бъде настанено в тях.

Стана ясно, че футболистът Стилиян Петров е помогнал за създаването на Спортния център. Другата част от центъра е със средства по Програмата за развитие на селските райони и дарения:

„Стилиян, освен много добър футболист, е и много добър човек. Има сърце. Хубаво е, че е направил това и е помогнал“, отбеляза премиерът.