/ БГНЕС
Държавата ще положи всички усилия, доколкото позволява законът, да се помогне на клиентите на кипърската застрахователна компания „Олимпик“, която е в ликвидация. Това декларира премиерът Бойко Борисов вчера при посещениетоси в Стара Загора.
 
Днес премиерът свиква среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор (КФН), за да обсъдят ситуацията по казуса.
 
Компанията „Олимпик“ дължи над 9 млн. лева на близо 200 000 българи

Борисов ще предложи българските евродепутати да поискат и промяна на европейското законодателство, касаещо контрола на такива фирми. Премиерът се опасява, че фалитът на „Олимпик” може да се превърне в опасен прецедент.
 
„Така или иначе това би било опасен инцидент - ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът”, обеща Борисов, но уточни изрично, че държавата няма да плаща.
 
КФН: Засега не е ясно как клиентите на „Олимпик” ще бъдат обезщетени

„Държавата е на данъкоплатците. И когато кажем държавата да помогне, това означава, че на всеки от данъка, нашия, отделяме за тази сфера. Това означава всеки данъкоплатец да извади и да плати на тези, които са плащали с 20-30% по-евтино застраховки „Гражданска отговорност”, заяви премиерът.
 
Корнелия Нинова с нови обвинения към премира Борисов

По-късно думите му бяха атакувани от лидера на БСП Корнелия Нинова. В социалната мрежа тя публикува мнение, че твърдението му не е истина, защото „парите трябва да бъдат взети от гаранционните фондове, а тези пари са от самите застрахователни дружества”.
 
 

Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от...

Публикувахте от Корнелия Нинова в Неделя, 19 август 2018 г.
 
14 август: Застрахователна компания „Олимпик“ е в несъстоятелност

Фалитът на застрахователна компания „Олимпик“ остави близо 200 000 души без застраховката „Гражданска отговорност”.