/ FB/BoykoBorissov
Днес, при Радев токът стана 567 лева за мегаватчас. А при нас, при лошите 10-12 години беше 70 лева при регулиран пазар. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Пловдив новия ръст на цената на електричеството за бизнеса.

"И цената на газа изпуснаха, но дали в Кремъл или Вашингтон, тръбите ни бяха пълни с газ и кранчето е в България. Е, много ли съм умен? Че мина през България, а не през Гърция и Турция."

КЕВР: Токът и парното вероятно ще поскъпнат от 1 януари

"Какви капани сме поставили? Виновни сме за кораба, за газта. А, той Радев за нищо не е виновен. Все едно не е бил пет години президент до сега. При ГЕРБ казват, че умирали хора. Да умираха, ама тогава не знаехме какво е COVID-19. Ние търчахме по заводи, търсихме маски, облекла, но измислиха лек. А сега унищожаваме ваксини. За съжаление, днес 157 души починали от коронавирус. Никакви мерки, нищо! Свършват чувалите", коментира още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и протестите на пътните строители.

"Виждате колко трудно става. Знаете ли на борсата колко е вече желязото, бетона? Не разбирам колко малоумни са тези хора. Ако ние управлявахме днес и строителите бяха отпред, щях да им дам ясен знак да си изпълнят договорите в срок, защото при днешните цени - поскъпване с над 30%, ще фалират. Затова трябва бързо да строят и да свършат работата на държавата. А те ги карат да не работят, а да стоят да протестират без пари. 800 млн. лв. сложихме в отделна сметка, за да разплатят това, което сме започнали, но ги взеха. Всичко, за което сега протестират, беше приготвено. Ама Асен Василев го взе, за да се похвали, че имал повече пари в бюджета."



Бойко Борсов е в Пловдив заради ремонтът на стадионите. Заедно с него се появиха кметът на града Здравко Димитров и водачът на листата на ГЕРБ Иван Тотев.

Борисов: Българите гинем, защото Румен Радев и Кацаров експериментират нов модел

„Паникьосани са. Онзи ден, като им дадох пример откъде върви контрабандата, за "Пътя на Копринката", сега са в шах какво знаем. Панически им носят пари надолу-нагоре. Толкова пари има в този път, че могат да направят 3 стадиона. Радев не знае на кой свят е, дали не знаем повече за парата, която тече там", заяви още лидерът на ГЕРБ.