/ Facebook/ Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с жените от партията в Пловдив, където присъстваха и кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева, както и еврокомисарката Мария Габриел. Той коментира различни теми и отправи нови критики към служебното правителство и президента Румен Радев. 

Дойдох дотук по магистрала „Тракия“. Едно време беше гордост, сега е превърната в опасно съоръжение. Месеци наред няма сменена една мантинела, изключително опасно“, започна още в началото Борисов.

Два пъти се увеличиха доходите в България за тези 10 години управление при нас. И единствената тема, която се представяше пред нас, беше с по колко процента да увеличим доходите на отделните съсловия. Сега е хубаво да се сменят мантинелите и не само по "Тракия", защото се избиват и гинат хората. Рекордна смъртност. Има много катастрофи. И рекордна смъртност при хора с COVID-19. Средно по 100 човека на ден българи умират. И това все едно не се случва, все едно го няма. Никаква ваксинация! Никакви ваксинационни планове! В същото време цяла Европа отвори, защото население е над 60-70 процента ваксинирано. А българите гинем! Защо?! Защото Румен Радев и Кацаров експериментират нов модел. Илюзия бе създадена в обществото, че Румен Радев и неговите хора могат да управляват“, коментира още лидерът на ПП ГЕРБ.

"12 години имахме най-ниските като цена ток и газ. Когато със стотинки дръпнеше цената на горивата, имаше протести и обширни репортажи за скока на цените. За 5 месеца от 70 лв. токът стана 400 лв. Мога да се обзаложа с Радев, че с тези „мерки” за Нова година токът ще стане 500 лв.”, посочи Борисов.

И добави: "България ще има тежки проблеми, ако се продължава така – няма път, няма посока. Задава се чудовищна инфлация. Това означава обедняване”.

"С позициите, които заема Радев, България вече е в дълбока изолация. Страната ще има тежки проблеми, ако така продължава. Чудовищна инфлация се задава, това преведено на езика ни е обедняване. Аз съм управлявал в най-голямата финансова криза в света - гръцката. И не дадохме България да се разклати, не допуснахме дефицити. В най-тежката миграционна криза сме управлявали", допълни Борисов. 

"Нашата кампания ще бъде насочена към това как да излезем от кризата. Толкова е тежко положението, че като гледам как разликите между нас и другите партии се увеличава, много се плаша. Възложил съм на хората, които работят с нас, да мислят как да излезем от тази криза. Има варианти - така, както сме го правили 10 години, разбира се, с всичките ни съседи. Задължително трябва да се направят 7 и 8 реактор на АЕЦ Козлодуй", каза още Бойко Борисов.